Παρασκευή 12 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΟΥΤΕ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ

Ο ΣΤΟΧΟΣ: «Με ποσοστό κάτω από το 37% και με λιγότερες ψήφους απ' ό,τι σε όλες τις πρόσφατες αναμετρήσεις, το ΠΑΣΟΚ έχει δρόμο ακόμα για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων και να κλειδώσει αυτό το περίφημο "ρεύμα νίκης" που θα του εξασφαλίσει την αυτοδυναμία» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

Ο ΔΡΟΜΟΣ: «Η κεντροαριστερά δεν έχει καταφέρει να προσεγγίσει πειστικά τα νέα μεσαία στρώματα τα οποία όλο και περισσότερο διευρύνονται στις ευρωπαϊκές κοινωνίες (...) η μοναδική προσπάθεια της Κεντροαριστεράς να εγγραφεί σε αυτό το νέο κοινωνικό σκηνικό ήταν ο "Τρίτος Δρόμος" του Τόνι Μπλέρ, το "Νέο Κέντρο" του Σρέντερ, ο Σοσιαλφιλελευθερισμός των Ισπανών σοσιαλιστών και γενικότερα το κίνημα του εκσυγχρονισμού. Αφότου ο "Τρίτος Δρόμος" εγκαταλείφθηκε η Κεντροαριστερά έμεινε χωρίς δρόμο (...) το συμπέρασμα είναι πικρό: η Κεντροαριστερά δεν έχει σχέδιο που να ανταποκρίνεται στις κοινωνίες που η ίδια δημιούργησε» (ο Γ. Πρετεντέρης στο ΒΗΜΑ).

Η ΠΡΟΤΑΣΗ: «Ο Τσίπρας (...) αναμένεται να στηρίξει την πρότασή του για τη διαμόρφωση ενός ισχυρού τρίτου πόλου των δυνάμεων της Αριστεράς μέσα από συνεργασία με το ΚΚΕ και τους Οικολόγους Πράσινους» (το θέμα στο ΠΟΝΤΙΚΙ).

Η ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ: «Κάτι καθυστερημένα απομεινάρια που μαγαρίζουν τις σελίδες του "Ριζοσπάστη"» (ο Στάθης Σ. στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ: «Απέτυχε η γραμμή (...) που περιλαμβάνει το ΚΚΕ είτε ως γενική αντίληψη είτε ως τακτικός ελιγμός για να κερδίσουμε τους ψηφοφόρους του. Οι ψηφοφόροι του ήταν σίγουρο ότι θα προτιμούσαν το αυθεντικό παρά τις απομιμήσεις ή τα υποκατάστατα» (ο Χρ. Τσακόπουλος στην ΑΥΓΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ